+36 (52) 501 876
4031 Debrecen,
Richter Gedeon u. 15.

Pályázati tájékoztató

pályázati logó
GINOP-1.2.1-15-2015-00538
MST Engineering Korlátolt Felelősségű Társaság
SAJTÓKÖZLEMÉNY

TERMELÉSI KAPACITÁS BŐVÍTÉSE AZ MST ENGINEERING KFT-NÉL

AZ MST Engineering Kft. 86.401.731 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban. Az 49,99%-os támogatási intenzitású projekt összköltsége 172.838.030 Ft, melyből a cég a megrendelők megnövekedett igényeihez szükséges berendezéseket, anyagmozgató gépeket szerez be.

Az MST Enginnering Kft. 2011. június 1-én alakult. Székhelye és gyártási telephelye a Debreceni ipari park területén található. 2013. január 1-jén az MST Enginnering Kft. átvette a Mezőgép-Debrecen Kft. teljes gyártási tevékenységét. A vállalkozás meghatározó tevékenysége a gépgyártás, egyedi gépalkatrészek gyártása, illetve ehhez kapcsolódóan mérnöki szolgáltatás (Engineering) nyújtása. Ennek megfelelően CNC esztergálású alkatrészek gyártását; CNC-n mart alkatrészek gyártását; gépi részegységek gyártását, szerelését végezi.

A projekt célja a gyártási kapacitás fejlesztése a gyártott termékek minőségének és hozzáadott értékének növelését megvalósító módon. A vállalkozás termelési kihasználtsága már jelenleg is közel 100%. A megrendelés állomány már a meglévő keretszerződések alapján is tovább növelhető (köszörült és festett gépalkatrészek iránt nagy a kereslet), ennek megvalósításához, a jelenlegi és potenciális partnerek igényeinek megfelelő mennyiségű és minőségű kiszolgálása miatt a beruházás szükségszerű.

A projekt keretében a termelési technológia komplex fejlesztése valósul meg. Ennek részeként a fémfeldolgozás fejlesztése kapcsán fémmegmunkáló gépek beszerzése valósul meg. A termékek minőségének ellenőrzése illetve ezáltal a minőség javítása céljából mérőeszközök beszerzése is részét képezi a projektnek. Az anyagmozgatás feltételeinek javítása céljából Jungheinrich Elektromos vezetőállásos targonca ERC 216 targonca beszerzése valósul meg. A termelési kapacitás bővítése kapcsán ugyancsak szükséges a jelenleg működő SAP Business One ügyviteli rendszer fejlesztése termelésirányítási/kapacitáskezelési modullal.

A fejlesztés eredményeként növekszik a termelés hatékonysága, hiszen a teljes fémfeldolgozási folyamat integráltan kezelhetővé válik. Mindemellett a technológia fejlesztésének szerves következménye a termékek hozzáadott értékének növekedése is. A fejlesztés révén növekszik ugyanis a termékek feldolgozottsági foka, spektruma, illetve a felületkezelés fejlesztése révén, speciális egyedi követelményeknek való megfelelés is biztosított lesz. A fejlesztést követően a vállalkozás megfelelően ki tudja szolgálni a megrendelői igényeit, mind a minőség mind a szállítási határidő relációjában. A beruházás eredményeként további köszörülési, festési munkákat tud vállalni, melyre nagyon nagy piaci kereslet van jelen a piacon.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.08.31.